söndag 20 september 2015

Riddaren



2014-10-23 18:57

Det var en gång en liten riddare, han var en modig typ som dräpte drakar hela dagarna. Som tack för riddarens mod så fick att gifta sig med den lilla prinsessan. Prinsessan var en vacker kvinna med långt blont hår och klarblåa ögon, hon var den vackraste som den lilla riddaren någonsin sett.
Riddaren och prinsessan gifte sig, men riddaren hade fortfarande svårt för att se på henne. Han hade vunnit hennes hjärta och hennes fars välsignelse men ändå var han osäker på sig själv, för den lilla riddaren hade en hemlighet. Riddarens hemlighet var så djup och mörk att han knappt vågade tänka på det, för allt han sagt var en lögn. Riddaren hade inte dräpt några drakar han bara sa det för att vinna den lilla prinsessan, inte för att hon var något pris som man vann, men för riddaren så var den lilla prinsessan det bästa pris som man kunde tänka sig att vinna ändå.
På den här tiden så var det inte förbjudet att berätta historier så egentligen hade inte den lilla riddaren gjort något fel, det var ju inte hans fel att alla trodde på hans berättelser, men ändå så kändes det fel.
Den lilla prinsessan märkte att den lilla riddaren mådde dåligt så hon köpte honom en spegel som han kunde kolla in i för att må bättre. Spegeln som prinsessan köpte var ingen vanlig spegel, den var förtrollad så att man såg sig skälv precis som man var, med det visste varken prinsessan eller riddaren.
När riddaren gick upp en morgon för att ställa sig framför spegeln och spanade in sina muskler så såg han inte sig själv. Han såg en tunn och rädd pojke som liknade ett benrangel, när han insåg att det var honom som spegeln visade så visste riddaren precis vad han skulle göra. Bara för att en spegel sa vad han var så betydde det inte att han var det! Den lilla riddaren tog på sig rustningen och gick till grottan där Draken bodde. Den lilla riddaren smög sig in dräpte Draken efter ett långt och segt slagsmål.
När den lilla riddaren kom hem igen så var han mycket munter och det syntes, han gick fram till prinsessan med mer självförtroende och berättade sin historia om hur han vann över Draken. Den lilla riddaren gick fram till spegeln igen utan att tänka sig för och blev jätte rädd när han kom på vad han hade framför sig, men den lilla riddaren blev för nyfiken och sakta öppnade han ögonen. Personen i spegeln tittade tillbaka på den lilla riddaren och till riddarens lättnad så var det han själv som han stirrade på i spegeln, en stolt och mäktig man som precis övervunnit sin demon och rädsla. Riddaren
stod länge framför spegeln och kände sig så stolt för att vann, inte över Draken, men han hade vunnit över sig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar