söndag 20 september 2015

Myran



2014-10-26 16:15

Myran slet hela dagarna med att dra sitt strå till stacken tills en dag då myran upptäckte att han hade en näsa för sötsaker. Myran blev befordrad från stråsläparen till mathämtaren.
En tidig måndagsmorgon hittade myran en stor sockerbit som skulle passa perfekt för kvällens fest. Myran slet och drog i sockerbiten, men myran kunde få med sig den, myran var för svag. Myran hade nu två val, antingen så skulle myran bygga ett skydd för sockerbiten och äta upp den själv, eller skulle myran hämta några kompisar som kunde hjälpa myran att få hem sockerbiten. Myran bestämde sig för att hämta hjälp och ta ned sig sockerbiten hem till stacken.
När alla myror var samlade i stacken den kvällen så festade dom och åt på sockerbiten, men vår lilla myra fick inget. Vår lilla myra blev satt på att städa upp i stacken, så skulle den få en bit socker sen. Den lilla myran städade så snabbt den förmådde men något socker för den blev det inte. Nästa dag när myran var ute och letade mat så hittade den något stort och rosa som luktade sött, men den här gången skulle vår lilla myra inte säga till sina polare. När alla hade gått tillbaka till stacken så drog sig vår lilla myra till det stora rosa söta godheten, inte skulle den lilla myran dela med sig nu, inte efter det som hände med sockerbiten.
Vår lilla myra kollade på den rosa klutten med stolthet och glädje, nu skulle myran äntligen få något gott som den förtjänade. Vår lilla myra klättrade upp på den rosa klutten och kände hur fötterna sjönk ner i den. Efter mycket kämpande så var vår lilla myra snart halvvägs nersjunken i den rosa klutten, det måste vara ett sånt där tuggummi som myrans kompisar hade pratat om tidigare. Vår lilla myra visste inte vad ett tuggummi var eller vad det gjorde, myran lyssnade aldrig på när dom andra pratade och det skulle snart straffa sig.
Myran som inte såg någon utväg tänkte att den åtminstone skulle få äta något gott innan den sjönk ner totalt i tuggummit, så myran tog en tugga av tuggummit. Det var gott och sött men när myran skulle öppna käften igen så gick det inte. Myran försökte svälja med det gick inte heller riktig, det rosa kladdiga tuggummit hade snart täppt till hela myrans mun och snart gick det inte att andas längre. Nästa dag när stacken gick ut för att hitta virke och mat så hittade dom vår lilla myra, fast i ett rosa tuggummi, död.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar