onsdag 22 mars 2017

Myran del 2

22/03-2017

Näsan för sötsaker gick tydligen i arv och den näsan gav bra status i stacken, men myran gjorde allt för att förbättra sin status i stacken. Normalt är det svårt att förbättre sin status i stacken, men för vår lilla myra var det extra svårt. Myrans far dog nämligen efter att ha gjort något extremt själviskt, han hade undanhållit en sötsak för att äta upp den själv.
Myran ansåg att adeln i stacken var orsaken till faderns död och ville hämnas. En dag såg han den, en stor, rosa klump precis som den myrans far dog av. Myran såg sin chans att hämnas och tog med den rosa klumpen till stacken.
Det blev fest i stacken den kvällen och alla högt uppsatta myror var där för att smaka på denna rosa sötsak.
Dagen därpå var alla myrorna på festen döda. Vår lilla myra gick direkt upp på scenen och sa:
- Vi har alla levt som slavar under dessa lik, det är dags att göra stora ändringar i stacken så jag är nu er kung! Det första jag ska göra som kung är att lova er att ingen ska behöva jobba utan att själv vilja det.
Allt gick bra så länge matförrådet var fullt, men efter tre dagar kom en så kraftig storm att myrstacken blåste sönder. Ingen ville jobba för att bygga upp stacken igen så alla myror var nu hemlösa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar